„Facilitarea Tinerilor Ambasadori pentru Pace în Europa de Est și Caucaz”

„Facilitarea Tinerilor Ambasadori pentru Pace în Europa de Est și Caucaz”

Grupul de inițiativă al tinerilor din Chișinău pentru promovarea păcii din cadrul proiectului internațional „Facilitarea Tinerilor Ambasadori pentru Pace în Europa de Est și Caucaz” și-a dat întâlnire în perioada 2-3 februarie.
La prima instruire non-formală a proiectului, tinerii au învățat să se autocunoască și să-și cunoască mai bine semenii. În cadrul activităților, participanții au reușit să se formeze ca echipă prin aplicarea tehnicilor de lucru în echipă. Tototdată, prin realizarea unui test, și-au idenitificat rolul pe care îl va avea în dezvoltarea proiectului comun.
La finalul instruirii, Tinerii Ambasadori pentru Pace au stabilit un set de acțiuni pentru promovarea Păcii, pe care urmează să le întreprindă pentru a trăi în armonie cu sine și lumea înconjurătoare.
Institutul de Instruire în Dezvoltare “MilleniuM” organizează proiectul în parteneriat cu organizații din Danemarca, Ucraina, Aremenia și Georgia, cu suportul financiar al Fondului CISU (Civil Society in Development) din Danemarca. În Republicii Moldova sunt șase grupuri de inițiativă din diferite localități, precum: Bălți, Cimișlia, Orhei, Telenești, Strășeni, Chișinău